Whippet

Windhonden

Whippet

Grootte
Reu: 47-51 cm.
Teef: 44-47 cm.

Historie en gebruiksdoel
De uit Engeland afkomstige Whippet was jarenlang ongekend populair onder Britse mijnwerkers. Deze hielden de Whippet voor de jacht op klein wild en voor zg. windhondenrennen. Deze fragiel ogende hond is in feite een taaie rakker! Centraal bij de Whippet staat natuurlijk de astronomische snelheid die hij ontwikkelt bij het wegschieten van de prooi. Dat is tevens de reden waarom de Whippet in Nederland niet los mag lopen.

Socialisatie en opvoeding
De Whippet kan zich wat terughoudend opstellen naar vreemden. Daarom zal de Whippetpup goed gesocialiseerd moeten worden. Leg de nadruk op de omgang met: andere honden, onbekenden, kinderen maar ook afwijkende situaties en vreemde geluiden. Voorkom dat de jonge Whippet succes heeft met ongewenst jagen.

De Whippet toont zich zéér snel, behalve als het om leren gaat. Dit heeft simpelweg te maken met het feit dat ze liever met hun omgeving bezig zijn. De Whippet is een zichtjager, en zichtjagers (what’s in a name…) zijn nu eenmaal meer met hun omgeving bezig. Door training af te wisselen met spelletjes waarbij het jachtinstinct wordt geprikkeld, houdt u zijn aandacht op u gericht. Verwacht geen unanieme gehoorzaamheid bij deze hond.

Verzorging en gezondheid
De Whippet heeft met zijn korte vacht zeer weinig vachtverzorging nodig.

De Whippet is een relatief gezonde hond.

Whippet is geschikt voor

G&g, UV-proef, VZH, fietsen, joggen en windhondenrennen. Deze hond heeft veel beweging en activiteit nodig.

Let op: i.v.m. zijn jachtdrift mag de Whippet niet los van de riem wandelen in Nederland.

 

 

©Copyright 2019 Sitemap Puppyvoer wijzer