Bichon Frisé

Gezelschapshonden

Bichon Frisé

Grootte
≤ 30 cm.

Historie en gebruiksdoel
Deze vriendelijke gezelschapshond komt zowel uit België als uit Frankrijk. Hier wordt het ras ook wel Bichon à Poil Frisé genoemd. De hond heeft nooit een duidelijke (werk)functie gehad anders dan het gezelschap houden van mensen. Goed beschouwd in veel gevallen een hele verantwoordelijkheid. De Bichon Frisé is een gevoelige hond die graag met de baas op stap gaat. Zijn aanpassingsvermogen is voor zo’n kleine hond groots te noemen…

Socialisatie en opvoeding
Doordat de Bichon Frisé een gevoelig hondje is, is de verleiding groot om hem te ‘bemoederen’ en hem te beschermen tegen de ‘grote boze wereld’. Dit leidt uiteindelijk tot een nerveuze, angstige hond die nergens meer mee naar toe kan gaan. En dat is echt nergens voor nodig. Laat hem rustig kennismaken met de wereld en leer hem op eigen pootjes te staan. Speciale aandacht dient uit te gaan naar het leren omgaan met andere honden. Zorg ervoor dat de Bichon Frisépup in aanraking komt met volwassen, stabiele honden van verschillende rassen.

De opvoeding en training van de Bichon Frisé verlopen doorgaans zonder problemen. Door hun zachte, meegaande aard laten ze zich graag vertellen wat van hen verwacht wordt. Leer de jonge Bichon in kleine stapjes om (even) alleen te zijn. Voor een klein gezelschapshondje blinkt de Bichon Frisé uit in intelligentie. Deze honden hebben meer in hun mars dan de meeste mensen vermoeden.

Verzorging en gezondheid
Ondanks zijn kleine formaat is de vachtverzorging van de Bichon Frisé intensief. De hond zal regelmatig door een trimsalon in model gekapt moeten worden (=toiletteren). Om de vacht vrij van klitten te houden zal deze dagelijks geborsteld moeten worden. Dit dient vrij secuur te gebeuren.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen: erfelijke knieproblemen.

Bichon Frisé is geschikt voor

G&g, doggy-dancing, VZH, behendigheid. Deze hond prefereert het spelen boven het uitoefenen van een sport.

Let op: deze hond is prima geschikt voor beginnende hondeneigenaren met/zonder kinderen.

 

©Copyright 2019 Sitemap Puppyvoer wijzer